Miksi valokuvaus kannattaa antaa ammattilaiselle?

Anna kuvaaminen ammattilaisen tehtäväksi

Miksi ammattilaiselle kannattaa maksaa?

Lyhyesti: Saat hyvää palvelua ja hienon, helposti käytettävän lopputuloksen sekä mahdollisia kuvaukseen liittyviä lisätuotteita ja palveluita. 

Vaikka olemme yrittäneet kertoa sivuillamme, miksi valokuvaus kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi, aihe mietityttää edelleen useita yksityisasiakkaita.

Asiakas miettii, pitäisikö sittenkin kysyä tuttavaa kuvaamaan, sillä hän taisi kuvata sedän syntymäpäivilläkin.

Myös valokuvaajat toivovat, että asiakkaat ymmärtäisivät paremmin, kokeneitten kuvaajien ja harrastelijoiden erot.

Nykyinen kuvauskaluston räjähdysmäinen lisääntyminen lähes jokaisessa kodissa on mahdollistanut sen, että amatöörikin pystyy väittämään olevansa ammattilainen, vaikka hänellä ei välttämättä olisi mitään hajua hyvästä kuvaustekniikasta, kuvakulmista tai valaistuksen sopivasta käytöstä.

Vuonna 2013 suorittamamme tutkimuksen perusteella yli 90 % niistä asiakkaista, jotka palkkasivat hääkuvaukseen tai yrityksen tapahtumakuvaukseen ammattilaisen, olivat erittäin tyytyväisiä sijoitukseensa.

Miten määritellään ammattilainen?

Tähän löytyy varmasti yhtä monta määritelmää, kuin on kuvaajia.

Kuitenkin selkeimmät erot tulevat kokemuksesta, asiakkaiden kanssa kommunikoinnista ja oikeisiin tarpeisiin vastaamisesta, tekniikoiden ja valaistuksen ymmärtämisestä, kuvankäsittelytaidoista sekä paremmasta kalustosta.

Ammattivalokuvaaja

 • Tekee kuvaustöitä täys- tai osa-aikaisesti
 • On kuvanut lukuisia työtehtäviä eri asiakkaille vähintään muutaman vuoden
 • Kehittää kuvaustyyliään myös harrastuksena
 • Osaa kommunikoida ja vastata asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin
 • Ymmärtää oman tyylinsä ja pystyy käyttämään sitä hyväkseen asiakkaan toiveiden mukaan
 • Omistaa ja osaa käyttää erittäin tasokasta järjestelmäkameraa ja sen asetuksia hyväkseen (Kameroissa on satoja eri asetuksia, joita osaamaton henkilö ei pysty käyttämään)
 • Käyttää tarpeen mukaan useita eri linssejä, jotka voivat maksaa jopa tuhansia euroja per linssi (Tämä on ehkä yksi väärinymmärretyimmistä asioista asiakkaiden keskuudessa. Hyvä kamera ei riitä, jos linssit ovat vakiotavaraa)
 • Osaa käyttää luonnonvaloa, salamaa ja lisävalaistusta saadakseen parempia kuvia. (Tämä korostuu erityisesti hämärissä sisätiloissa)
 • Käsittelee ja lajittelee kuvat asiakkaalle sopivaan muotoon. (Harrastelijat eivät useinkaan osaa tehdä kuvien jalostusta, jolloin he antavat kaiken kuvaamansa suoraan asiakkaalle. Harrastelijoiden kuvat saattavat olla jopa onnistuneita, mutta asiakas saa sekavan ja vaikeasti käytettävän lopputuloksen.)
 • Maksaa verot ja muut asiaankuuluvat veroluonteiset maksut, kuten työeläkemaksut, vakuutukset yms. 
 • Laskuttaa kuvauksen järkevään, mutta liiketoiminnalle kestävään hintaan
 • Laskuttaa asiakasta laskulla

Eroja löytyy varmasti lisääkin, mutta kun asiakas oppii ymmärtämään hyvän valokuvauksen perusperiaatteet hän maksaa mieluusti hieman enemmän ammattilaiselle.

Vertaa ammattivalokuvaajat

Milloin valitsen ammattilaisen?

Valitse ammattilainen silloin, kun haluat saada valokuvauksen ja kuvat huolettomasti kokonaispakettina. Voit keskittyä muhin asioihin eikä sinun tarvitse huolehtia kuvaajan valmistautumisesta, pätevyydestä tai muusta toiminnasta. Kokeneen valokuvaajan hyöty korostuu erityisesti ainutkertaisissa tapahtumissa, joita halutaan muistella ja katsella vielä pitkään tapahtuman jälkeen.

Jos tarvitset ammattimaista valokuvausta, tilaa kauttamme yhteydenotto ilmaiseksi sopivilta valokuvaajilta ja täysin ilman riskiä.

Ilmainen // Nopea // Luotettava // Vertaile kuvaajat tästä

Kilpailuta valokuvaajat tästä