Valokuvaus

Valokuvaajat.fi kautta saat tällä hetkellä seuraavia valokuvauspalveluita:

Ja pääasiassa yrityksille suunnattuja kuvauksia:

Erilaiset kuvaustilanteet tarkoittavat erilaisia vaatimuksia valokuvaajalle. Olemme koonneet yläpuolella listatuille sivuille tietoa palveluista, jotta sinun asiakkaana olisi helppo ymmärtää erilaisten kuvausten vaiheita ja valmistautua kuvaukseen.

Jätä tarjouspyyntö palveluumme, jolloin saat tarjouksen valokuvauksesta usealta eri kuvaajalta:

Jätä ilmainen tarjouspyyntö kuvaajillemme

Mitä on valokuvaus?

Koska arvostamme valokuvausta, haluamme kertoa siitä ja sen historiasta hieman lisää tietoa.

Wikipedian mukaan “Valokuvaus on menetelmä, jossa luodaan kuvia kohdistamalla valoa tai muuta sähkömagneettista säteilyä valoherkälle pinnalle.” Se sai alkunsa jo 1700-luvun Saksassa, josta se on kehittynyt nykyiseen muotoonsa.

Aikaisemmin valokuvat tuotettiin kemiallisesti, mutta digitaaliset kuvausmenetelmät ovat nykyisin jo lähes täysin korvanneet perinteiset kemialliset menetelmät. Silti vielä nykyäänkin monet ammattilaisvalokuvaajat kuvaavat perinteiselle filmille, kun he haluavat vangita erilaisen tunnelman ja saada hieman perinteisemmän lopputuloksen.

Valokuvaaminen on olennainen osa nykyaikaista taidetta, mediaa, yritysten liiketoimintaa sekä jokaisen henkilön ikuistamaa elämää. Erityisesti  journalismi, markkinointi sekä tieteellinen tutkimus ovat suuria toimialoja, jotka käyttävät hyväkseen valokuvia toiminnassaan.

Digitaalinen kuvaus ja kuvaamisen arvostus

Digitaaliset kamerat ovat yleistyneet 90-luvulta alkaen ja ovat sen jälkeen mullistaneet koko toimialan. Digitaaliseen kuvaukseen tarkoitetussa kamerassa on valoherkkä elektroninen kenno, joka tallentaa kohteesta tulevan valon digitaaliseksi informaatioksi, joka voidaan edelleen siirtää muihin digitaalisiin välineisiin.

Digitaalikuvauksen vallankumous on räjähdysmäisesti lisännyt valokuvien määrää ja samalla valokuvaus on monessa yhteydessä kokenut inflaatiota, jolloin sen arvostus on pienentynyt.

Vaikka kuvaamisesta on tullut periaatteessa helppoa kelle tahansa, erottuu tässäkin asiassa ammattitaito ja harrastaminen toisistaan. Kokeneet asiakaskuvauksia tekevät kuvaajat ymmärtävät välineistön, tekniikan, valaistuksen ja asiakastarpeet usein harrastelijoita paremmin. Ammattilaiset osaavat ottaa kuvia, jotka kestävät aikaa ja joista monet ovat lähes taideteoksia.

Olemme myös kirjoittaneet aikaisemmin, miksi kannattaa valita kokenut valokuvaaja.

Parhaiten kokemus ja ammattitaito ovat hyödynnettävissä tilanteissa, joissa kuvataan jotain ainutkertaisia, ja joka halutaan ikuistaa erinomaiseksi lopputulokseksi. Tällaisia tilanteita ovat erityisesti yritysten mainonta, markkinointi ja tuotekuvaus, mutta yhtä lailla yksityishenkilöiden tärkeät hetket elämässä, kuten häät, valmistujaiset, muistotilaisuudet sekä lapsen tai koko perheen ikuistaminen potrettiin.

Kun tarvitset valokuvausta, tilaa se helposti palvelumme kautta:

Ilmainen // Nopea // Luotettava // Vertaile kuvaajat tästä

Kilpailuta valokuvaajat tästä