Valokuvauksen hinta

Vertaile valokuvaajien hintoja helposti

Palvelussamme on mukana jo yli 400 ammattilaista, jotka tarjoavat kuvauksia koko Suomessa juuri sinun budjettiisi sopivalla hinnalla.

Vertaile valokuvausten hinnat tästä  

Jo 10 000 tyytyväistä asiakasta

Tiedätkö paljonko valokuvaus maksaa tai tarvitsetko juuri sopivan hintaisia kuvauspalveluita?

Sivustomme on välittänyt yli 10 000 asiakkaan tarjouspyyntöjä, joten palveluumme on kertynyt suuri määrä tietoa valokuvausten hinnoitteluista.

Seuraavassa lisää tietoa valokuvauksen ja valokuvaajayrittäjien / freelancereiden hinnoittelun periaatteista

 


Esimerkkihintoja

Asuntokuvaus: keskihinta 180 €, hintavaihtelu n. 110 € – 320 €

Lapsikuvaus: keskihinta 160 €, hintavaihtelu n. 90 € - 300 €

Hääkuvaus: keskihinta 850 €, hintavaihtelu n. 180 € – 2500 €

Tuotekuvaus: keskihinta 400 €, hintavaihtelu n. 85 € – 2000 €

 

Kilpailuta kuvauksesi  

Palveluamme on hyödyntänyt jo yli 10 000 suomalaista.


Valokuvauksen hinnoittelun periaatteet

Valokuvaajat ja videokuvaajat voivat käyttää hinnoitteluperusteena joko

  1. Julkaistuja kuvia (erityisesti toimeksiannot, joissa tarvittavien kuvien määrä ja käyttötarkoitus ovat selvät, kuten usein lehtikuvauksessa)
  2. Työhön käytetty aika (epätarkat toimeksiannot, joissa asiakas ei ole varma mitä lopputulosta haluaa)
  3. Valmis pakettihinnoittelu (toimii parhaiten tavallisimpiin yksityiskuvauksiin, kuten hääkuvat, muotokuvat, lapsikuvat jne.)

Suurimmat kustannukset kuvaajilla syntyvät laitteiston hankinnasta ja työhön käytetystä ajasta.

Ammattilainen tarvitsee vähintäänkin hyvän järjestelmäkameran sekä toimivat kuvankäsittelyohjelmat, jotta tulokset voidaan toimittaa asiakkaalle laadukkaana kokonaisuutena ja parhaiten sopivalla tavalla. Useilla ammattilaisilla on myös oma tai vuokrastudio käytössään.

Usein ongelma on, että asiakas ei osaa huomioida valokuvauksen ulkopuolista työtä kuvaustyön hintaa arvioidessaan, jolloin ammattilainen voi vaikuttaa kalliilta.

Monesti hinnoitteluun täytyy sisällyttää asiakkaan kanssa tehtyä esisuunnittelua ja muuta valmistelua. Lisäksi kuvista useinmiten valitaan sopivimmat kuvaustilanteen jälkeen ja käsitellään ne vielä eri tavoin. Tämä vaihe voi viedä jopa enemmän aikaa, kuin itse kuvaustyö ja siihen käytetty valmistautuminen.

Voidaan karkeasti sanoa, että noin puolet asiakkaan saamasta arvosta syntyy valokuvauksen ulkopuolella, hyvän suunnittelun ja paremman lopputuloksen hiomisessa.

Useimmiten valokuvaajat myyvät valokuvista joitakin tekijänoikeuksia asiakkalle, eivätkä anna täysiä oikeuksia asiakkaille esimerkiksi itse kopioda kuvia. Mitä laajemmat oikeudet asiakas haluaa, sitä korkeampi hinta työstä on maksettava, mutta tässäkin asiassa voidaan sopimuskohtaisesti vaikuttaa lopputulokseen.

Kuvien käyttötarkoitus ammattimaisesti vaikuttaa myös niiden hintaan, ja laajempi käyttö esimerkiksi valtakunnan medioissa todennäköisesti nostaa hintaa.

Vertaile kuvaajat tästä


Ammattilaisten hintoja

Journalistiliiton mukaan ammattivalokuvauksen ja videokuvauksen hinnat journalistisissa töissä ovat olleet keskimäärin aiemmin:

  • Video- tai valokuvaus  ensimmäiseltä tunnilta 196 € (1 tunti kuvausta ja 1 tunti kuvankäsittelyä)
  • Seuraavat valokuvaustunnit 105 €/ tunti
  • Kuvankäsittelyyn tai videon editointiin käytetyt seuraavat tunnit 105 €/ tunti

Kuvauksen lisäksi voidaan laskuttaa järjestelyistä, suunnittelusta, kuvankäsittelystä, matkustusajasta ja tietenkin kilometrikorvauksia ajetusta matkasta.

Asiakkaan halutessa samalla kerralla kuvaajalta esimerkiksi videokuvaa ja valokuvia, on todennäkköistä, että valokuvaaja laskuttaa jonkin verran enemmän.

Jos valokuvaaja laskuttaa kuvakohtaisesti, hinta määräytyy eri tavalla.

Ensimmäisen kuvan hinta sijaitsee journalistiliiton mukaan jossakin 140 – 250 euron välillä, mutta myytäessä useita kuvia samasta aiheesta tai tapahtumasta, seuraavien kuvien hinta on luonnollisesti huomattavasti halvempi.

Tuntihinnoittelu on huomattavasti yleisempi yksityiseen käyttöön tulevissa kuvissa.

Henkilökohtaisissa tapahtumissa, kuten häissä tai syntymäpäivillä tapahtuva valokuvaus on luonnollisesti edullisempaa kuin journalistisiin tai liiketoiminnallisiin käyttötarkoituksiin tapahtuva täysin ammatillinen valokuvaus.

Mistä edullinen kuvaaja?

Saat kauttamme edullisesti ammattilaisia koko Suomessa. Lue myös: Miksi ammattilaiselle kannattaa maksaa?

Pari vinkkiä lopuksi

Muista, että laatu ja tuotettu arvo maksavat. Hyvä kuvaaja pystyy mukautumaan asiakkaan tarpeisiin, hänen osaamisensa kuvauksen suunnitteluun on huomattavasti parempi ja lopputulos laadukkaampi.

Jätä palveluumme ilmainen tarjouspyyntö ja vastaanottaa tarjoukset vapailta ja tilanteeseen sopivilta yhteistyökuvaajiltamme ilman, että vielä sitoudut ostamaan kuvauksen.

Uskomme, että keskustelu muutaman sopivan valokuvaajan kanssa edesauttaa hyvän palvelun saamista.

Jätä ilmainen tarjouspyyntö ja vertaa kuvaajat

Nämä hinnat pohjautuivat Suomen Freelance -journalistien arvioihin valokuvaajien keskimäärisistä hinnoista.

Ilmainen // Nopea // Luotettava // Vertaile kuvaajat tästä

Kilpailuta valokuvaajat tästä