Tuokiokuva

Sain ensimmäisen järjestelmäkamerani 1990-luvulla, ja hakeuduin heti lukion jälkeen vuonna 1997 valokuvausalan opintoihin. Valokuvaus on aina ollut olennainen osa elämääni, vaikka valokuvausalan yrittäjäksi rohkenin "vasta" vuonna 2018. (Ysärillä valokuvaus oli vielä jokseenkin miesvaltainen ala, eikä laajemmin ns. kunnon ammatti, millä voisi itsensä elättää...)

Tuokiokuvan perustin rakkaudesta valokuvaukseen. Maaseudulla valokuvausalan yrittäjyys on laaja-alaista; työtehtävät ja toimeksiantajat vaihtelevat hyvin paljon. Välillä valokuvaan männyntaimia, välillä rock-konsertteja. Päivät ja työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia, mukana minulla kulkee akulliset studiosalamat, joten kuvaaminen onnistuu hyvin miljöössä ja erilaisissa olosuhteissa. Valokuvaan niin yksityisille ihmisille kuin yrityksille.

Lempilajini valokuvauksessa on ehdottomasti tilannekuvaus, erityisesti erilaiset juhlat ja tapahtumat, joissa "bongailen" mielelläni aitoja ja ohi kiitäviä hetkiä.

Valokuvaustyylini on valokuvajournalismin opintojeni vaikutuksen ansiosta dokumentaarinen ja kerronnallinen. Tyylini on selkeä ja perinteinen.

Kuuntelen todella herkällä korvalla asiakkaan toiveita. Valokuvauksessa on mielestäni tärkeintä valokuvattavan aito kohtaaminen ja myötäelämisen taito.


Kokemus & Koulutus

Ammattikuvaajana: 4 vuotta

Olen aloittanut pimiössä kuvien vedostamisen ja valokuvauksen järjestelmäkameralla vuonna 1994. Kuviani nähdään erilaisissa julkaisuissa ja valokuvanäyttelyissä , esim. Valokuvakeskus Nykyaika.

Olen opiskellut valokuvausta monissa eri oppilaitoksissa:
Valokuvaus- ja pimiökursseja 1995-97
Valokuvauslinja, Kuusamon kansanopisto 1998
Värivalokuvauksen erikoistumisopinnot, Tampereen AMK 2004
Valokuvajournalismi, Tampereen yliopisto, 2011


Tuotteiden toimitus asiakkaalle

Digitaalisina tiedostoina, sopimuksen mukaan paperikuvina.


Matkakulujen korvaus

Sisältyy tarjoukseen.


Asiakkaiden antamat suosittelut

Jättämällä tarjouspyynnön, näet kaikkien sinulle vastanneiden kuvaajien suosittelut.
Aloita tästä


Olemme Suomen suosituin palvelu valokuvaajien vertailuun. Yli 96% asiakkaistamme suosittelee valitsemaansa kuvaajaa.

Vertaa valokuvaajat tästä

Ilmainen // Nopea // Luotettava // Vertaile kuvaajat tästä

Kilpailuta valokuvaajat tästä