Qwertyhead Films

HUOM !!!

MALLIKANSIO KUVAUSPÄIVÄ TARJOLLA HELSINGISSÄ

Koko päivän laaja mallikansiokuvaus, video-cv / työhakemus kuvauksilla on siirtynyt myöhemmäksi
Kuvauspaikoiksi on sovittu suomalainen muotiliike, huipputason hotellin tiloja, arkkitehtuurisesti merkittäviä rakennuksia sekä tyylikkäitä ulkokuvauspaikkoja.
Varattu myös 2 tuntia aikaa studiokuvauksiin.

Pakettiin kuuluu hyvin laajat portfoliot sekä parit taiteelliset Editorial- kuvat, sekä video-cv kuvaus, editointi (lisäksi lyhyitä videoklippejä leikattuna CV:n päivän kuvauksista)

Pyydän pikaisia yhteydenottoja, jos on kiinnostusta, hinta on sovittavissa.

Avustaja pitää olla mukana omasta takaa kuvausvalojen ja muiden kuvauskalustojen siirtämisessä
kuvauksissa. Auto on suotavaa olla käytössä, muuten ei kerkeä kaikkia paikkoja käymään läpi.
Alle 18-vuotiaalla pitää olla huoltaja mukana.

T.
Kimmo
*
*
*

Tärkein, minulla on kaikki 3 koronarokotetta saatu.

Soitelkaa ja kertokaa mm. kuvausolosuhteista, paikasta, kuvauskaluston ym. tarpeista.
Video, Still, kummatkin? yksi kuvaaja, useampia?

Kimmo Lepistö, Qwertyhead Films
Tel: +358 (0) 40 558 76 58
email: info@qhdfilms.fi
Home Page: https://qhdfilms.fi/
In English: https://qhdfilms.fi/en/

Referenssiesimerkkejä:
• Viking Line Glory
HDR-panoraama kuvaus vääristymättöminä, kattauksista, tiloista, henkilökunnasta sekä pehmeitä kamera-ajoja.
•Laulukilpailuja, messuja, tapahtumakuvauksia,
viimeisimpinä teatteriesityksiä still-kuvina ja videona sekä näyttelijöiden kuvauksia.
• Amak Oy
Tuotekuvia, täyden resoluution 6000x4000p 360 rotaatiovideot, robottiesittelyvideo.
• Kauppakeskus Redi
Laajojen ilmakuvausten ohjaaminen 2 vuonna, editointi sekä jälkituotanto liitettynä 3D animaatioihin.

TYÖNKUVAUKSESTA ESIMERKKEJÄ
• Potretit, henkilökuvaukset, henkilöstökuvaukset
• Tilt-Shift-kuvaukset, valikoivan tarkkuusalueen kuvaukset
• Time-lapse, hyper-lapse kuvaukset sekä kamera-ajot kuvanvakaimella ja dollyllä
• Arkkitehtuurikuvaukset, kiinteistöjen ja asuntojen esittelyt (PYYDÄ LINKKI DEMOVIDEOIHIN)
• Kaupunki- ja luontokuvaukset
• Yritysesittelyt
• Tuotekuvaukset, tuote-esittelyvideot
• Tapahtumat, tilaisuudet, juhlat ja näyttelyt
• VFX-kamera-ajot motorisoidulla pan/tilt sliderilla
• Pienimuotoinen 4K-ilmakuvaus sää- ja kohdevarauksella esimerkiksi yritysvideot, kamera-ajot tv-tuotantoihin, omakoti- ja muiden pientalojen kattokartoitukset sekä myyntiesittelyt.

Lisäksi voin tehdä editointeja ja raakaeditointeja videotuotantoihin. Myös jättimäisistä projekteista on kokemusta raakaeditoinnista ja valmiiden videoiden tuottamisesta.

Kohtuuhinnalla on myös mahdollisuus saada minun kauttani kuvauksiin kuvausmaskeeraajat ja ammattivalaisija.

Ikävä kyllä juuri kun käynnistin firmani uudestaan ja sain nettisivuni auki, koronan takia lätkäistiin Suomi kiinni.
*
*
YHTEYDENOTTO JA TARJOUKSET
Puhelimitse voi minulta vapaasti kysyä lisätietoja. Jos en heti pysty vastaamaan, lähettäkää tekstiviesti. Soitan takaisin, kun vapaudun. Minulla ei ole varsinaisia työaikoja. Minuun voi olla yhteydessä, vaikka iltaisin tai viikonloppuisinkin jos tarvetta.

Asiakkaan tarjouspyyntöön aluksi annan yleensä referenssinä Journalistiliiton suosituksen mukaisen keskimääräisen kuvaajan päivän työn hinnan.
Kuvauksen hinnasta sovin aina tapauskohtaisesti, kun voin arvioida todellisen ajankäytön ja todellisen asiakkaan tarpeen mitä tarvitaan.
Minulla ei ole listahintoja.

Tiedän jo valmiiksi, että hyvin harvoin suunniteltu kuvausaika toteutuu, aina pitäisi varata enemmän aikaa kuvauksiin kuin on alun perin suunniteltu. En laskuta siitä ylimääräisestä ajasta paitsi, jos se menee aivan järjettömyyksiin.
Pyrin aina mahdollisimman hyvin kertomaan asiakkaalle mikä on käytännössä mahdollista tietyssä ajassa.

Teen mahdollisuuksieni mukaan myös hyvin pienen budjetin kuvauksia, varsinkin jos saan niistä kuvista hyviä työnäytteitä. Aina kannattaa minulle soittaa ja tiedustella asiasta, se ei maksa mitään. 😊

Teen varsinaisen tarjouksen keskusteltuani asiakkaan kanssa, kun tiedän tarkemmin työn luonteesta, kestosta, yksityiskohdista ym.

Toimin pääasiassa pääkaupunkiseudulla, tarvittaessa myös ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Mahdolliset matkakulut sisällytän hintaan tai laskutan ainoastaan todelliset matkakulut ym. erikseen kuvauskeikasta riippuen.
*
*
KUVAUKSIIN MUITA AMMATTILAISIA MUKAAN JA STUDIO MAHDOLLISUUS
Ammattivalaisija on myös mahdollista tilata mukaan kuvauksiin kohtuuhinnalla.
Kuvausmaskeeraaja/ maskeeraajat myös mahdollista saada kuvauksiin.

Studio on käytössäni Kampissa, se ei kaikkiin kuvauksiin sovellu.
Helsingissä on pari hyvää, hyvin ja monipuolisesti varusteltua vuokra studiota, jotka ovat erittäin kohtuuhintaisia, muutama kymppi/ tunti, joihin kuuluu perusvalaistus hintaan, n.30-80e/h riippuen vuokrattavan studion koosta ja varustelusta.

Kotistudiossani voin tehdä pientuotekuvaukset hyvin edullisesti, myös erittäin paljon aikaa vievät ja suuritöiset täyden resoluution 6000x4000px videot Raw-kuvista (360 asteen rotaatiot, slider ajot ym.) Esimerkkivideota nettisivuillani.
*
*
ERIKOISTUMINEN
Olen erikoistunut Tilt-Shift kuvaukseen, esimerkiksi arkkitehtuurikuvaus ja valikoivan tarkennusalueen kuvaus. Still ja video. Minulla on myös suunnitteluassistentin tutkinto rakennesuunnittelusta. Tuotan sellaista kuvamateriaalia, jota on aika vähän Suomessa tarjolla.

Tilt-Shift objektiivilla saa esim. rakennusten linjat suoriksi jo kuvausvaiheessa eikä tarvita ohjelmallista korjausta. Vääristymättömät panoraamakuvat esimerkkinä, n. 10100 x 3980px ilman mitään ohjelmallista perspektiivinkorjauksen tarvetta.

Oikeissa käsissä Tilt-Shift objektiivilla voi aika vapaasti määrittää kuvan tarkkuusalueen, mikä on kuvassa tarkkaa ja mikä on kuvassa epätarkkaa.
Tuotekuvissa saa hienosti korostettua tuotteen yksityiskohtia ja henkilökuvauksissa saa todella herkkiä, tunnelmallisia ja tyylikkäitä kuvia aikaiseksi.

Videoissa saa ns. Focus-Shift videon aikaiseksi muuttamalla tarkkuusalueen kohtaa kuvassa tarkentamalla uuteen tarkennusalueeseen, se onnistuu ainoastaan Tilt-Shift objektiivilla.

Esimerkiksi aluksi, jos on tarkennusalue kuvan etualalla, muuttamalla tarkennusta, tarkennusalueen saa vaikka siirrettyä videossa kuvan yläosaan ja vastaavasti kuvan etuala on epätarkka.

Perinteisellä objektiivilla on mahdotonta tuottaa vastaavia tyyli ja tehokeinoja kuvaan tai videoihin.
*
*
OMAT KEHITTÄMÄNI NOPEAT JA TEHOKKAAT TUOTANTOPROSESSIT
Olen muun muassa alun perin kehittänyt pienille ravintoloille edullisen ja nopean In & Out yrityksen toiminnan videoesitys konseptin.
Sama konsepti toimii myös kaikissa muissakin tuotantoprosesseissa, vaikka yksityisen henkilön osaamisen esittelyn, pienyritysten ja isojen konsernien esittelyvideoissa.
Tietyt asiat vaan pitää tehdä ohjeideni mukaan ennen kuvauksia.
*
*
HENKILÖSTÖ- JA TAPAHTUMAKUVAUKSET.
Olen myös kehittänyt muun muassa messuille, yritystapahtumiin ja yritysten henkilöstökuvauksiin toimivan konseptin missä tarvitaan kuvauspiste tai useampia osallistujille tai asiakkaille.
Ongelmana on ajan käyttö, kuvien yhteneväisyys ja kuvien jälkikäsittely ja yleinen aikataulutus tapahtumassa. Esimerkiksi jos on 200 kuvaa, jotka on otettu kaikki erin lailla. Kuvien jälkikäsittelyt ovat aivan kohtuuttoman suuri prosessi.
Minun konseptillani kuvat ovat täysin yhteneväiset, vaikka kuvaajia olisi useampia.
Jälkikäsittely ja kuvien prosessointi tapahtuu erittäin nopeasti.

Tietyt kriteerit pitää luonnollisesti tulla täyteen kuvauspaikassa ja suunnittelemaani prosessia pitää vaan noudattaa. Isoimpiin tilaisuuksiin pitää olla hyvissä ajoin liikenteessä, mielellään kuukausia ennen tapahtumaa, messujen standien suunnittelu aloitetaan yleensä paljon aikaisemmin kuin itse tapahtuma.
*
*

Tuolla kannattaa käydä tutustumassa, hyvää tietoa kuvaajan työstä ja hinnoittelusta.
Suomen freelance-journalistit ry
https://www.freet.fi/palkkiot-ja-sopimukset/miten-free-journalisti-hinnoittelee-tyonsa/

*
*
Tämä ei ole kiveen kirjoitettu hintapolitiikka. Yleensä liikkuvat kuvaajat harkitsevat tapauskohtaisesti hinnan.

Kuvaajilla on ollut aika raskasta tämä korona-aika.

Pyydän yleisesti ammattikuvaajien puolesta, että ette ihan viimeistä kuvaajan hintaa aina yritä saada, jos siihen teillä vaan on taloudellista mahdollisuutta.

Suomessa kuvaajat eivät yleisesti kuitenkaan pääse rikastumaan, laitehankinnat ovat kohtuullisen suuret ja ammattitaidon kartuttamiseen käytetty aika on yleensä aika merkittävä.

Kuvaustyöhön kuitenkin sisältyy paljon muutakin työtä kuin pelkkä kuvaaminen, suunnittelu ja kuvien jälkikäsittely ja videoiden editointityöt muun muassa.

Minäkin teen hyvin pienen budjetin keikkaa mielellään, mahdollisuuksieni mukaan lähes nollabudjetilla hankalassa tilanteessa oleville esim. pienyrittäjille ja yksityisille henkilöille.

Olen itsekin vähävarainen, kohtuullisen rankkoja asioita ja aikoja itsekin olen joutunut kestämään.
Geeniperintönä olen saanut hieman erikoisen itseironisen huumorintajun ja pitkäjänteisyyden, sillä ollaan menty viimeiset 20-vuotta. 😊


Kokemus & Koulutus

Ammattikuvaajana: 7 vuotta

https://qhdfilms.fi/
Kotisivuiltani saa kattavamman käsityksen osaamisalueestani.
2000-luvun alussa minulla oli videotuotantoyritys pari kolme vuotta, tein esim. tapahtumakuvauksia, sukellus, yritys- ja tuotevideoita.

KUVAUSKALUSTONI PÄÄPIIRTEITTÄIN

• Full-Frame peilitön ammatti järjestelmäkamera, joka suoriutuu videokuvauksesta aika loistavasti kohtuullisen hankalissakin valaistus olosuhteissa. Esimerkiksi S-Log2 ja HLG3 HDR videon väriprofiili videokuvauksessa.

• Videot, 3840x2160p UHD resoluutiolla ja Still kuvat 24mp. 10 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus RAW kuvina n. 100kpl välimuistiin (sarjoissa) kerralla. Burst-Lapse, n. 3 sek. jos video on 25fr/sek.

• Objektiivit pääasiassa, valovoimainen 24mm Tilt-Shift laajakuva manuaaliobjektiivi ja 28-75mm laadukas tele, motorisoitu tarkennus ja aukonsäätö.

• Laadukas ulkoinen suuntamikrofoni.

• Toinen 4K ”3840x2160” kamera, Video-Cam, apukamerana vaikka tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

• Kamerafilttereitä ”repullinen” aina 20.000 ND pitkiin valotusaikoihin.

• Jatkuvan valon akkukuvausvalosetti (55w 5600K 3 Fresnel Led Light Set, Wall Socket or Battery) sekä laadukas Litra-Pro käsivalo 3000-6000K. Jalustat tietenkin.

• Jalustoina n. 6Kg tukeva Bowl level jalusta ja laadukas neste-videopää, tukeva itsestään seisova yksijalka jalusta sekä kevyt ja tukeva matkajalusta.

• Moottorisoitu Pan/ Tilt Slider. 1.2m kiskot. Maksimi on 4 metriä kiskoja.
Kamera-ajoihin, tuotevideoihin, time-lapse videoihin ym. Toimii myös manuaali-sliderinä ja voi vaikka videopään liittää, jos ei halua ohjelmoida moottorisoidusti.

• Camera Dollyt isoilla ja laadukkailla suomalaisilla teollisuuspyörillä, kolmijalkaan tai nelipyöräisenä istuttavaan ja työnnettävään Dolly-kehikkoon.

• Moottorisoitu yksi/ kaksikahvainen kameranvakain (Gimbal), myös kameravaljaat ja tukivarret siihen.
(Arm and Vest Body Mounted Steadycam System) Olen koneistuttanut niihin lisäoptioita, tiettyihin kuvauksiin huomattavia etuja.

• Editointi ja kuvankäsittely- Adobe kaikki ohjelmat- aina 3 viimeisintä ohjelmistoversiota käytössä, ongelmien varalta. Editointikone, riittävä.


Tuotteiden toimitus asiakkaalle

Isot tuotannot asiakkaan ulkoiselle kovalevylle, pienet tuotannot esim. Google Driven kautta tai muistitikulle.


Matkakulujen korvaus

Todelliset kulut.


Asiakkaiden antamat suosittelut

Jättämällä tarjouspyynnön, näet kaikkien sinulle vastanneiden kuvaajien suosittelut.
Aloita tästä


Olemme Suomen suosituin palvelu valokuvaajien vertailuun. Yli 96% asiakkaistamme suosittelee valitsemaansa kuvaajaa.

Kilpailuta valokuvaajat tästä

Ilmainen // Nopea // Luotettava // Vertaile kuvaajat tästä

Kilpailuta valokuvaajat tästä